Elintarviketurvallisuus tuotannossa

Kansainvälisesti tunnustettu standardi ISO 22000 soveltuu kaikille organisaatioille, jotka ovat suoraan tai epäsuorasti mukana elintarvikkeiden tuotannossa ja jotka haluavat puolueettoman ja pätevän arvioinnin kautta osoittaa noudattavansa HACCP:n ja Codex Alimentarius'in vaatimuksia. Standardia noudattavien organisaatioiden koolla tai monimuotoisuudella ei ole merkitystä. Standardi koskee erityisesti organisaatioita, jotka tähtäävät tavoitteelliseen, yhtenäiseen ja toiminnan kattavaan elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmään ja jotka haluavat ylittää yleiset lakisääteiset vaatimukset.

ISO 22000 on maailmanlaajuisesti harmonisoitu prosesseihin perustuva elintarviketurvallisuuden standardi, jota voivat noudattaa mitkä tahansa elintarviketuotantoketjuun kuuluvat organisaatiot, mukaan lukien raaka-ainetuotannon ja kuljetuspalvelut. Standardi määrittelee minimivaatimukset yhtiötason riskienhallinnalle. Lisänä Codex Alimentarius'iin perustuvaan HACCP standardiin tässä standardissa vaaditaan myös hyvän tuotantokäytännön (GMP) täyttyminen ja ehkäisevien menetelmien käyttö.

 

pdf Brochure - Quality and Hygiene Management (englanniksi)


pdf Product Sheet - ISO 22000 (englanniksi)

1000 merkkiä jäljellä

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Tilaa ilmainen uutiskirje!