Pätevyys merkitsee laatua

ISO 29990 on vapaamuotoiseen koulutukseen ja valmennukseen tarkoitettu kansainvälinen standardi, joka kehitettiin varta vasten tätä liike-elämän aluetta varten. Standardia voidaan soveltaa kaikkiin opetusalan palveluntarjoajiin, niin yliopistoihin ja yksityisopetukseen kuin myös valmistavan teollisuuden tarjoamaan yritysten sisäiseen jatkokoulutukseen. Määritellyt vaatimukset on erityisesti räätälöity opetusalan palveluihin, ja ne toimivat perustana sekä arvioinnille että ISO 29990 sertifioinnille. Pätevyys on kuitenkin avainsana, kun arvioidaan opetusalan palveluntuottajia – se on sekä onnistuneen opetuksen että oppimisen avainmittari.

ISO 29990 on ensimmäinen koulutusstandardi, jota sovelletaan kansainvälisesti. Tämä tarjoaa erityisiä etuja sellaisille koulutuspalveluja tarjoaville organisaatioille, jotka toimivat eri maissa; sekä niiden toiminta että oman toiminnan arviointi on nyt läpinäkyvämpää. Toisaalta yhdenmukainen standardi mahdollistaa kansainvälisen vertailun jatkokoulutuksessa ja –valmennuksessa.

ISO 29990:n vaatimukset koulutuspalveluiden tuottajille koostuvat pääosin koulutustarpeiden tunnistamisesta, tavoitteiden ja koulutuksen kattavuuden sekä opetusprosessin sisällön määrittelemisestä, tarjottavan tuen ja seurannan laajuuden määrittelystä, opetusresurssien saatavuuden ja saavutettavuuden varmistamisesta sekä opetusympäristön soveltuvuuden varmistamisesta. ISO 29990 vaatimukset ovat hyvin linjassa ISO 9001:2008 kanssa.

 

pdf Tuote-esite -ISO 29990 (englanniksi)

1000 merkkiä jäljellä

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Tilaa ilmainen uutiskirje!