Sosiaalinen vastuu

SA8000 kansainvälinen standardi, jonka julkaisi vuonna 1997 voittoa tuottamaton organisaatio nimeltä SAI (Social Accountability International). Yritykset valitsevat auditoinnin ja sertifioinnin SA8000 mukaan, koska ne haluavat osoittaa hallintajärjestelmäänsä luontaisesti kuuluvan sosiaalisen vastuun. Tämä edellyttää ylimmän johdon huomioimaan työntekijöiden oikeudet, työskentelyolosuhteet ja perusihmisoikeudet.

Keskeiset SA8000:n vaatimukset liittyvät seuraaviin aihealueisiin: lapsityövoima, pakkotyö, terveys ja turvallisuus, yhdistymisvapaus, syrjintä, kurinpidolliset menettelyt, työaika, korvaus ja johtaminen.

SA8000 on ensimmäinen tämän alueen arvioitavissa ja sertifioitavissa oleva standardi. Sen juuret ovat Kansainvälisen työjärjestö ILO:n laatimissa sopimuksissa, yleismaailmallisessa ihmisoikeuksien julistuksessa sekä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa.

DQS tekee SA8000 arvioinnit ja sertifioinnit IQNetin, maailman suurimman hallintajärjestelmäsertifioijien verkoston puolesta. IQNetillä on SAAS:in (Social Accountability Accreditation Services) myöntämä akkreditointi tälle sosiaaliselle standardille.

 

pdf DQS / IQNet Esite - SA 8000 (englanniksi)


pdf IQNet Esite - BSCI (englanniksi)

1000 merkkiä jäljellä

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

Tilaa ilmainen uutiskirje!